onsdag 15 december 2010

Nalles ankomst!

I december månad går alla i väntans tider. En del tänker på den stundande ankomsten av en viss herre i Betlehem, andra tänker på jultomten, någon gläds åt det faktum att ljuset vänder tillbaka och ytterligare några tänker på att det kanske blir lite extra ledigt några dagar.

Vi går också i väntans tider på vår skola, inför ankomsten av en annan viss herre, Nalle! Han och hans bröder, 3 st, anländer till oss efter nyår om allt går som det är tänkt. Han har redan en hemsida på gång med egen blogg. Vi kommer att fira hans ankomst med stor Nallegala, bubbelvatten från lärarrummet serverat i fina glas och som tilltugg små kexbitar i nalleform. Vi tar på oss våra nalleörhängen kanske? Sätter upp välkomstaffischer på skolan? Nalleballonger? Det enda vi inte tänkt på än är hur han ska anlända till skolan? I en fin släde kanske? En barrad/lövad skrinda? I vaktmästarens skottkärra, fint uppiffad? Eller varför inte i limousin?

Nalle kommer att bli min och mina kollegors nya lärarassistent, eller så blir det till och med tvärtom? Han blir läraren och vi hans assistenter. Det viktiga är dock att han får kommunicera med eleverna på ett bra sätt. Enligt rykten så är dock Nalle lite busig, han gillar skojiga upptåg och att gömma sig. För att hitta honom måste man lösa gåtor eller rebusar. Man kan även få skriva vad man tror kommer att hända när han ger sig iväg på sina utflykter. Han gillar att titta på det som finns runt skolan, han kommer att ta med sig eleverna på många utflykter. Nalle är dessutom fotogalen, han vill synas på alla bilder och gärna på filmer också. Dessutom äääälskar han brev, mailar gärna och ofta, om han inte sover förstås.

Vilken tur att han kommer att bo nära skolsköterskans rum för han kommer nog att behöva lite omplåstring emellanåt, så vild är han. Kanske det till och med blir så att det får finnas ytterligare en nallebror hos henne? Hos polisen får man ju polisnallar när man råkat illa ut, så varför inte få låna skolsköterskans assistent, plåsterNalle, när man ligger i vilrummet eller har skadat sig?

Nu återstår för oss tre speciallärare att leta tag på rätt Nalle. Han sägs vara mjuk, ha ett mjukt och snällt leende och underbara ögon som man smälter av att titta in i. Pälsen är len och man vill bara krama och gosa med honom. Han kan vara ljust beigevit eller smått ljusbrun. Har någon sett honom och hans bröder? Hör av dig till mig i så fall!

8 kommentarer:

 1. Vad fin Nalles sida blir!

  Så härligt att läsa alla era idéer och uppslag. Det växer fram ett helt koncept, kommer att bli hur bra som helst.

  De har tur eleverna på Hågadal som får träffa er och Nalle.

  SvaraRadera
 2. Tack Karin! Vi har verkligen fått nallar på hjärnan, Måns idé!

  SvaraRadera
 3. Ni är två super pedagoger!

  SvaraRadera
 4. Helena Lundvikdecember 16, 2010

  Fantastiskt!
  Jag är så imponerad av er kraft och kreativitet! Helena

  SvaraRadera
 5. Tack Helena och Lena!
  Med vår IKTkurs i ryggen känns det som alla dörrar öppnar sig! Vi lyfter tillsammans, vi lärare, eleverna, skolan och Nalle inte minst! Och så härligt att få utlopp för barnasinnet även om man passerat de första 50!

  SvaraRadera
 6. Här händer det grejor... Vad kul att det kommer så många fler uppslag hela tiden, tror allt att Nalle blir en snäll och förstående kollega. Ska med spänning följa hans in- och upptåg på skolan.

  SvaraRadera
 7. Vi kanske behöver teckna olycksfalls- och ansvarsförsäkring? För jag gissar att han inte håller sig till min lektionsplanering alltid?

  SvaraRadera
 8. Precis som jag följer din Mammas gata, Åsa! För där händer det också grejer!?

  SvaraRadera