torsdag 20 januari 2011

Man kan bli arg...

...för många saker. En del kan tyckas banala men för personen som drabbas centrala!

I takt med den snabba tekniska utvecklingen ökar även kraven på förnyad utrustning i hemmen och nya former av abonnemang tillkommer. Dessutom tillkommer alla bruksanvisningar man ska ta sig an.

Telefonen som tidigare användes enbart för att ringa på har nu blivit en liten bärbar dator. Den gamla tjock-TV:n har ersatts av platt-TV:n och fungerar samtidigt som dataskärm eller vice versa. Den gamla videobandspelaren är borta och ersatt med inbyggd hårddisk. Ett hem utan internet är inte tänkbart längre. Och en så enkel sak som radion, även den kan skapa frustration, .... lyssna på inspelningen nedan så förstår ni.

Jag lider med damen i fråga, hennes reaktion är kraftig och hennes upprördhet förmodligen så sann som den skildras! För när man precis skaffat sin utrustning, fått allt att fungera så är det dags att uppdatera/förnya utrustningen igen. Eller så blir det inte som man tänkt sig, utrustningen fungerar inte som man själv vill!

Juniorerna hemma nästan gläds när det nya börjar bli gammalt, när det åter är dags att köpa nytt, men en annan tittar djupt i plånboken och undrar...

2 kommentarer:

  1. Lilla tanten...trots allt hög igenkänningsfaktor. Kan med skammens rodnad tillstå att det kan ha låtit liknande om mig en gång när någon (junior?) ställt om den rätt nya tv:n till dvd och mamman inte i sin ensamhet fick fram en enda kanal...och inte ens ljud. Tar på krafterna gör det!
    (vad får du allt ifrån Lisa?)

    SvaraRadera
  2. Nätet är outtömligt... och när man hittar något man känner igen så...

    SvaraRadera