fredag 11 januari 2013

Det nya teknikåret 2013


Inför årsskiftet brukar man summera det gamla året och blicka framåt det nya kommande året! Tidningarna är fyllda med årskrönikor, artiklar om nyårslöften och/eller skribenters förhoppningar inför framtiden. På TV summeras och blickas bakåt och framåt, nu sist var det teknikåret 2013 som debatterades.
 
-Vad är det för prylar som är aktuella att skaffa nu? frågar tv-reportrarna.
-Ja, det kan vara hybriddatorer och go-prokameror, säger redaktören för pryltidningen.  
-Eller trådlös laddning av mobilen.
-Men är det inte farligt med strålningen?
-Äh, det är helt ok med strålning, fortsätter redaktören och berättar vidare om de nya systemkamerorna som man både kan ringa och Skypa med.

Jag tittar intresserat på alla tekniska prylar som är uppdukade på bordet i tv-studion men blir samtidigt lite oroad över att utvecklingen går så fort. När man precis tycker att man inhandlat det man behöver och uppgraderat mobilen eller bytt datorn, tv:n eller musikanläggningen så inser man att det kanske snart är dags för byte igen.

Jag blir lite förundrad över hur många av oss som helt uppslukas av nymodigheterna och hur svårt det kan vara som enskild att stå emot. En familj utan tillgång till dator hamnar snabbt i problem idag, mycket av kommunikationen görs enbart digitalt numer.

Men när redaktören säger:
-Den som har mest prylar när man dör vinner!
 Då känner jag att den tävlingen inte är viktig för mig att vinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar