torsdag 29 april 2010

Sökes: Uppgradering av ben! (skallben alltså)

Hemkommen från två dagars IKT-kurs igen men den här gången med ett skallben som krympt, eller en hjärna som håller på att jäsa över...

Tankar, funderingar, bra diskussioner... hur ska jag förvalta allt detta på bästa sätt? Och göra det användbart i praktiken?

En ny digital CV i huvudet samtidigt som jag processar hur IKT-arbetet ska implementeras på min skola. Dessutom hur layouten och innehållet ska se ut både på min egen presentation av verksamheten och den kommande resurssidan som jag och min kollega tänker ska användas av både föräldrar och lärare på skolan. Kanske av eleverna också?

Tillika rymmer huvudet funderingar på skolan i stort, vad är viktigt? Uppdraget? Synen på skolan från massmedier, från politiker och från allmänheten? Är fokus riktat mot positiva företeelser eller mer mot misstag/mindre bra exempel?

Hur fånga intresset hos eleverna? Och kvarhålla det? En föredragshållare har 30 sek. på sig att fånga publiken, har en lärare lika kort tid? Och hur skapar man en lärmiljö där alla deltar aktivt?

Så visst är det trångt i huvudet! Det känns som jag skulle behöva uppgradera skallbenet som ska rymma hjärnan eller så får jag omformatera hjärnan!

Då är det skönt att få vila med mer praktiskt arbete och se vad som kan komma ut från en Photoshop-lektion. Vi fick träna på att göra överskärningar och jag valde två hundar att arbeta med. Kanske jag skulle tagit ett skallben och en hjärna istället??

3 kommentarer:

 1. Visst är det fantastiskt med alla tankar som sätts igång! och samtidigt lite jobbigt och frustrerande. Mycket ställs på ända och omprövas. Känner att jag tappar fotfästet lite - men på ett positivt sätt. Det är verkligen IKT och LÄRANDE, och jag som var rädd att det skulle bli för mycket teknik:-)
  Ha en trevlig valborg!

  SvaraRadera
 2. Åsa B Lmaj 01, 2010

  Jag tycker vi kompletterar varandra bra, med kommentarer och inlägg. Riktigt heltäckande bild av de senaste dagarna.Tror absolut ditt skallben klarar trycket, förr eller senare har hjärnan rensat ut nåt gammalt jox och så får allt matnyttigt plats igen ;-)

  SvaraRadera
 3. Tack både Karin och Åsa!
  Men jag måste erkänna att hjärnan redan rensar ut, för att få plats med det nya, men jag tror att den ibland rensar sådant som jag vill spara och tvärtom!
  Vi ser inte alltid lika på gammalt jox, hjärnan och jag!

  SvaraRadera