tisdag 2 november 2010

Ångrar det du sa på Facebook?

Jag tror inte mina ögon! Är det detta man behöver för att skriva på Facebook, då ska man nog inte vara där överhuvudtaget!

Tommy Johansson tipsar på sin blogg om ett nytt tillägg till Facebook. I de sociala mediernas landskap kan du nu bygga in ett "fyllefilter" för att du ska kunna dämpa din skrivlust om du är för berusad. Tydligen är det så att när alkoholen tränger in i blodet rusar vettet ut, en sanning som visserligen är väl känd redan. Men att fixa filter för att dämpa åsikterna som skapas nattetid - då har det väl ändå gått för långt!

Lycka till när du testar! Om du nu ändå vill prova.... ;)
(Om du undrar varför jag valt en mygga till bilden så beror det på att den ska jagas på ett av deltesten...)

7 kommentarer:

 1. Ja du, vad ska man säga om detta?! Är väl bara att upprepa - filtret bör sitta i användarens huvud, inte i datorn! Håller med dig om att man bör hålla sig helt borta om man behöver ett "fyllefilter".

  SvaraRadera
 2. Ja, man är ju redan "borta" då!!!!
  Skämt åsido, jag tror inte alla är medvetna om att det som skrivs kan sätta spår framöver. Och alla bilder som läggs upp, vem vill stoltsera med festbilderna om 10 år? Så visst, filter för vad man skriver och vad man visar, tänk efter före!

  Och är det alkohol som finns med i bilden, ska man nog inte skriva alls, vare sig på fb eller de mail man tänkt skicka till chefen, skolan, läraren,... Det är svårt att radera redan ivägsända mail!

  SvaraRadera
 3. Har fått ett råd som jag tycker är bra "låt det ligga till sig innan du klickar på skicka". Har faktiskt räddat mig nångra gånger då jag formulerat riktiga dräpor(är det dialekt eller finns ett sånt ord?) i ilska men besinnat mig vid en andra senare genomläsning och raderat isället för att skicka.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, det behöver även jag ta till emellanåt.

  Gillar ordet "dräpor" - ett tydligt ord man inte kan misstolka! Faktiskt första gången jag hör det men att döma av resultat på sökningen är det väl använt i bloggvärlden! Ska nog lägga in det i hårddisken! Om det ryms....dvs.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Att vänta är bra – jag har klarat mig så många gånger genom att tving mig att andas 10 gånger innan Ctrl +Enter smattrar av.

  /Måns

  SvaraRadera
 6. Visst är det bra att inte förhasta sig. Livet är fyllt av ansvar och det mesta man gör får konsekvenser så kanske man borde tänka lite extra innan man dricker sig berusad också. ;-)

  SvaraRadera
 7. Helt rätt Karin, Måns och Gertie!

  Och man kan faktiskt fråga sig varför man väljer att vara "borta" från livet genom att dränka dagar, kvällar i alkohol? Livet är alldeles för kort för att slösa bort timmar i töcken...

  Så tänk efter före, andas 10 gånger och låt det ligga till sig - då borde vi kunna stå för allt vi skriver.
  Sen kan det vara gott med ett glas vin emellanåt, men bara ett då, och inte framför datorn...

  SvaraRadera