onsdag 3 februari 2010

Lärarlyft i racerfart!

Kursdagen startade i racerfart för oss "Lärarlyftare", snabb genomgång av inlämningsuppgifter, litteratur, grupparbete och presentationer. Hjälp! Jag som först inte ens visste hur jag skulle hitta till sidan med inlämningsuppgifterna. Alla hade dessutom inte tillgång till sina lösenord, då är det svårt att hänga med i svängarna.

Så småningom infann sig dock ett lugn, bitarna föll på plats och tankearbetet kunde börja. Min grupp valde att arbeta med nätmobbning, det vill jag gärna fördjupa mig i! De övriga ämnena hade dock varit lika intressanta, kul att få insyn även i dem genom de övriga grupperna.

Nätmobbning är något som tyvärr sker dagligen bland elever, via datorer och via mobiltelefoner. Det som förr levererades muntligt inom små grupper eller klasser sprids nu i raketfart i skriftlig form över betydligt större områden. Det värsta är att det sedan går att läsa i evinnerlig tid, om det vill sig illa! I vår lärargrupp har vi flera exempel på nätmobbning från våra respektive skolor, det känns högst aktuellt med uppgiften!

Snabb genomgång av bloggande, för- och nackdelar, saker att tänka på när man bloggar. Därefter kort om bildarbete, hur man hämtar bilder, ändrar storlek på bilder, hur man sparar... Fick många bra tips på sidor för arbetet, bildsidor ex. flickr.com eller freefoto.com eller om man vill redigera bilder pixlr.com. Vi fick börja arbeta praktiskt direkt genom att använda oss av "trial and error"-metoden. Ett bra upplägg på eftermiddagens arbete!


Studenterna hade förberett dagen bra! De var duktiga och hade stort tålamod med oss "gamlingar". Tack för det! Det bådar gott för framtidens skola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar