fredag 8 oktober 2010

Läxa: Ta med mobilen...

... vi ska använda den i skolan! Här ska eTwinnas!

6 kommentarer:

 1. E-twinnings nyhetsbrev prenumererar jag på och det verkar vara mycket spännande på gång. "Lärare för livet" däremot var inte spännande eller bra eller rolig eller tänkvärd. En känd rektor och jag övervägde att lämna föreställningen innan den var slut. Men väluppfostrade flickor som vi är så led vi oss igenom föreställningen till slutet.

  SvaraRadera
 2. Har hört fler som tycker som du om föreställningen. Jag ska inte se den...

  Det jag däremot undrar lite över, men som jag inte nämnde ovan, är att användandet av mobiler i skolan lätt kan stöta på problem. Mobiler använder man inte gratis precis, ej heller har eleverna tillgång till mobiler alltid. Och om de har det så är årsmodellerna olika, likaså funktionerna. Hur gör vi då?

  SvaraRadera
 3. Det får vi nog fundera på ett par varv. Kan ju inte vara kul att stå där med en mobil utan kamera och internet när fröken bestämt sig för att anamma den moderna tekniken. Kan man samarbeta och använda de telefoner som finns i klassen, hur går det om läxan kräver en viss funktion.
  Det mesta går nog att lösa, men det är viktigt att tänka på så att ingen elev blir uthängd som den som "inte har". Vi ska ju inte bidra till att klyftorna ökar mellan de som har och inte har!

  SvaraRadera
 4. Och telefonbolagen måste nog bli mer moderata i prissättningen... inte helt gratis att använda sin mobil!

  SvaraRadera
 5. Kul film!
  E-twinningprojekten vi deltagit i har blivit riktigt bra (dock utan mobiler).

  SvaraRadera
 6. Låter kul, kan man få se något konkret? När det gäller mobilanvändning i skolan idag så är det en het potatis runt om på skolorna, men då i annan form än jag tänkt. Nu pratas mest om att mobilerna ska vara avstängda under dagen! Förbud istället för påbud!
  Det är så kul att kolla in IKT-bloggar runt om, har hittat massor av tips på mobilanvändning tillsammans med eleverna. Vill så gärna prova...
  Men det svåra är dock att knäcka den ekonomiska frågan:
  -Hur ordna så att alla har tillgång till mobiler, helst hyfsat nya?
  -Hur ordna så att alla har råd att använda sina mobiler i skolan? Abonnemangskostnad, kontantkort eller andra lösningar?
  Hoppas att teleoperatörerna inser att de har en marknad där, att priserna ändras och möjligheterna öppnas snarare än stängs när det gäller elevernas användning av mobiler i skolan!

  SvaraRadera