söndag 17 oktober 2010

"The social network" på fredag?

Filmen "The social network" har premiär på fredag, det kan väl knappast ha undgått dig? Dagens tidningar skriver spaltmeter efter spaltmeter om den kommande premiären där man får se hur "den socialt hopplöse studenten och datanörden Mark Zuckerberg blev mångmiljardär genom att skapa Facebook". Enligt skribenterna så antyds att Zuckerberg skapade något han behövde i sin isolerade värld som pluggande student men att fenomenet Facebook i sig inte är riktigt ärligt för vi visar "friserade sidor av oss själva". Huruvida detta stämmer kanske du och de andra 500 miljoner användarna av Facebook har synpunkter om??

Av mina egna små efterforskningar kring Facebook att döma så finns vissa förbjudna områden som man inte behöver eller ska nämna på fb. Kanske våra egenhändigt nya skapade identiteter på den sociala sajten friseras upp till en socialt acceptabel standard, eller vad säger du? Finns det något du undviker och i så fall vad?

Jag som nybliven användare av Facebook blir dock intresserad av att se filmen, kanske mina IKT-kursare hänger med? Kolla trailern för filmen!

6 kommentarer:

 1. Läste om den i DN i morse och tänkte att det kanske var något för Damernas IT-byrå :-)

  SvaraRadera
 2. Absolut, bra anledning att ses inom "företaget"!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig Lisa! Vilken dag och tid passar bra :)

  SvaraRadera
 4. Vi bör väl ha alla "företagare" med, eller hur? Jag lägger ut en vink och förfrågan på fb!

  SvaraRadera
 5. En hel del att läsa om Facebook i medierådets sista nyhetsbrev http://medieradet.se/Kunskapsbanken/Medier/Internet2/Elever-och-larare-online--var-gar-gransen/
  Tänkte det kunde intressera dig :-)

  SvaraRadera
 6. Tack, ska kolla. Kanske finns svaret på mina frågor där?

  SvaraRadera