fredag 19 mars 2010

En ny värld...

... har öppnats för mig! Film- och bildvärlden!

Jag är inte längre passiv åskådare utan nu noterar jag även hur filmer och bildspel är gjorda. Hur övergångar görs, hur musiken passar till bilderna, hur dramatiken byggs upp genom rätt musikval, hur filmsnuttar görs med växlingar mellan still- och rörliga bilder...

Upptäckte detta när jag idag var på en bra föreläsning från en av kommunens verksamheter. Föredragshållarna visade en mycket bra Power Pointpresentation, som innehöll ganska få men högst adekvata ord, varierad med enkla, tydliga och passande bilder till.
En bra uppvisning i "less is more"-begreppet.

Filmerna som visades var även de föredömligt gjorda, bra ljud till, fina övergångar, stillbilder kombinerat med rörliga bilder...

Föredragshållarna klarade att framföra sitt budskap genom att på ett bra sätt variera sin presentation. Trots den sena timmen en fredag eftermiddag satt vi alla intensivt lyssnande.

Och jag kan lova att jag tog till mig budskapet i föredraget tack vare den proffsiga presentationen! Jag märkte även att jag, samtidigt som jag lyssnade, ägnade lika stor uppmärksamhet kring tekniken/presentationen. Efter min "filmdebut" igår har jag blivit än mer nyfiken på hur andra gör!!

Undrar vad jag gjorde förr på föreläsningarna? Säg det?

5 kommentarer:

 1. Vilken tajming att den föreläsningen var nu. Kul med sådan inspiration. Bloggar senare, är i Umeå och njuter av dotterns sällskap.
  Må gott, Åsa

  SvaraRadera
 2. Vad perfekt att se en sån föreläsning precis nu. Jag har nog inte kommit lika långt som dig. Har förvisso det där med att less is more i bakhuvudet, men har inte känslan för det... än... Hoppas att det kommer. Nu blir det mest bara att jag ängsligt skalar bort så mycket som möjligt. I och med det ökar risken att det blir grått och tråkigt. Sten du vet:-)

  SvaraRadera
 3. En liten extra kommentar. Måste se om jag kan få till det så det står Karin istället för karjoh2!

  SvaraRadera
 4. Konstigt....ska kolla mina inställningar....

  SvaraRadera