lördag 6 mars 2010

Tekniken...hur länge "tillräckligt kompetent"?

Vilka ord användes förr? Transistorradio, televisionsapparat, grammofon, singel, EP eller LP, bandspelare, kassettbandspelare...

Nog minns jag hur man satt och väntade i soffan, uppkrupen och ihopklämd, tillsammans med hela kvarterets barn för att få titta på de allra första utsändningarna på "televisionen". En tid då det visades tv på en kanal och bara vissa kvällar!

De övriga kvällarna lyssnade man på de spännande, raspiga radioutsändningarna från Europa, inte för att man förstod vad de sa men musiken var annorlunda och häftigare. Särskilt från radio Luxemburg!

Idag använder vi andra ord som: googlar, buffrar, loadar, cyberrymd, skypar, chattar, messar .... Och vilka använder vi imorgon? Det vet vi inte än!

Så det är inte konstigt att det är svårt att hänga med ibland. En nära släkting till mig har lagt av med att ens försöka, redan instruktionsanvisningen till eltandborsten är för svår. El, det är farligt, man kan inte ha sladden i under natten för då kan det börja brinna, säger hon. Och med all respekt, hon gör ändå så gott hon kan!!

Undrar hur vi blir på ålderns senhöst? Med det mesta av livet bakom oss? Orkar vi hänga med?

1 kommentar:

  1. Hej Lisa.
    Nu har jag läst dina fyra senaste inlägg. Vad kloka ord och bra reflektioner på det vi läser. Håller med om mycket! Länken här ovan är ju en att spara på, jag själv eller nån annan kan behöva den rätt som det är...
    Ses nästa vecka, Åsa

    SvaraRadera