fredag 10 september 2010

Nappat på appar?

Kafferast på jobbet anno 1985 - kaffebryggaren puttrar långsamt, kopparna osar av ångorna från bryggkaffet, samtalen handlar om det mesta som hänt under dagen eller det bästa bullreceptet.

Kafferast på jobbet anno 2010 - kaffemaskinen levererar alla sorters kaffe, kopparna osar av ångorna från cafe latten, espresson, cappuccinon eller macciato, samtalen handlar om den bästa eller senaste appen som man bör skaffa!

Apparna har kommit för att stanna, de ger en stunds vila och avkoppling, långt ifrån jobbets tankar. Eller så underlättar de alla kontakter som behövs lättillgängliga i vardagslivet. Det är bara att ladda hem de appar man behöver till mobilen. Antalet appar gör dock att man blir lite stressad för man vill helst ha alla, och varje dag kommer fler och fler. I USA råder närmast en appfeber, enligt uppgift lär det finnas över en kvarts miljon appar i omlopp!

Det finns appar av alla slag, här är några exempel på några du inte visste att du behöver, de onödigaste apparna (10 st). Eller inför valet nu i september så har alla politiska partier nedladdningsbara appar om du har svårt att bestämma dig.

Tänk bara att det under ett år har laddats ner 1,5 miljarder appar till mobilerna! Ja, du läste rätt! 1,5 miljarder = 1 500 000 000 appar!!! Så vi är många som nappat på appar! Jag vill också ha! :)

6 kommentarer:

 1. Bra inlägg, kul att du hittat praktexemplaren med smartphones!

  SvaraRadera
 2. De är riktigt snygga, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Hela världen i telefonen eller i backfickan (min dotters argument för att byta ut den helt nya telefonen med tangentbord mot en Iphone).
  Du skriver att du vill ha, jag vet inte om jag vill ha!? Börjar känna mig lite snärjd av mina egenskapade behov av att ha koll och försöka hänga med. Vad är det egentligen för fel på recepten i min gamla skrivbok med urklipp och handskirvan recept, behöver jag verkligen en app från Arlaköket? Hur mycket tid går för att förstå vad och hur jag kan göra i datorn, telefonen?
  Men visst vill jag, det är ju en helt ny värld och jag vill inte stå utanför:-)
  Ser fram emot att ses igen.

  SvaraRadera
 4. Oj vilken tid det tog för mig att få iväg en kommentar! Har varit allför inaktiv alltför länge, kom inte riktigt ihåg hur man skulle välja profil!!!
  Tur att vi snart börjar på ITK och lärande igen:-)

  SvaraRadera
 5. Jag vill nog ha ändå men misstänker att det tar lite tid att komma in i, precis som det var när man började använda mobilen i början.
  Man läste bruksanvisningen, testade, glömde vad man läst, läste om igen.... men så småningom satt det. Och nu behöver man inte ens bruksanvisning - det går av bara farten.
  Nu är man helt beroende av mobilen och det tror jag man snabbt blir av en iPhone också! Vi hänger på, tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Ska verkligen bli kul att ses igen! En termin till i verklighetens nyhetsdusch! Vad gör vi sen?

  SvaraRadera