söndag 18 juli 2010

Framtiden för våra elever?

Jag har sommarlov och ändå surrar tankarna i mitt huvud kring det kommande läsåret i skolan! Hur ordna kring eleverna på bästa sätt? Hur skapa en kreativ och intressant miljö för eleverna? Hur ta vara på deras kunskaper på bästa sätt? Osv...

Jag tänker även på vad det är för framtid vi går till mötes. Hur ska vi tillsammans bygga för den, för kommande tider? Hur ska eleverna kunna lyckas som vuxna? Känna sig värdefulla? Känna sig behövda, efterfrågade? Vad behöver de med sig i bagaget inför deras kommande vuxenvärld?

Så hittar jag den här filmsnutten på Youtube och blir ännu mer betänksam, om alla siffror nu stämmer? Eller är siffrorna kanske redan inaktuella?

Jag skrev ett inlägg tidigare, den 6 mars, om "Tekniken... hur länge tillräckligt kompetent?" och börjar nu undra hur jag ska klara av att ge eleverna det de behöver för framtiden? Hur länge orkar jag vara tillräckligt kompetent? Och är jag tillräckligt kompetent? Eller?

Stora funderingar! Men jag vill inte ge upp än...
Jag är fortfarande nyfiken och vill gärna försöka ge eleverna tilltro till framtiden - den, vår gemensamma!!

Inför framtiden, visste du det här? Did You Know??

1 kommentar:

  1. Klart vi inte ger upp! Med ditt engagemang och intresse kommer du att ge eleverna både den trygghet, kunskap och framtidstro de behöver!

    Men visst baxnar man när man tänker på hur fort det går med allt det nya. Bara att inse att man inte kan greppa allt, men med nyfikenhet, intresse och ett öppet sinne kommer man långt:-)

    Själv ligger jag mest i hängmattan, tur att jag kan gå in på din blogg och få lite inspiration emmellanåt!

    SvaraRadera