tisdag 29 juni 2010

Postlåda!

I teknikens år 2010 blev jag idag glatt överraskad när kvarteret helt plötsligt fått en ny brevlåda! Nu slipper jag gå en halv mil för att posta breven till min mamma, brev som jag skriver minst 2 gånger per vecka.

-Varför mailar eller chattar du inte istället? tänker du kanske.
-Mamma har ingen dator! Och vill inte ha, trots att vi försöker övertala henne!

-Varför SMS:ar du inte?
-Mamma har ingen mobil! Och vill inte ha, trots att vi försöker övertala henne!

-Varför ringer du inte på den vanliga telefonen?
-Mamma hör inte så bra längre! Och vill inte ha hörapparat, trots att vi försöker övertala henne!

En postlåda, trots att den känns gammalmodig, blir i det här fallet mycket väsentlig för vår kontakt. Och vi "barn" har slutat att försöka övertala vår mamma till nymodigheter, är man 86 år så ska man väl få bestämma lite själv!

Tack Postverket för att ni satte upp lådan alldeles vid mitt hus, trots att jag inte klagat. Jag sätter mitt tack på lådan! Ni kan behöva lite uppmuntran! :)

3 kommentarer:

 1. De är inte lätta att hitta postlådorna!
  Vad härligt med "riktiga" brev. Kommer ihåg att jag hade en massa brevvänner på mellanstadiet och det var alltid lika spännande när det kom ett brev. Brevväxlade också intensivt med min syster som var Au-pair i London. IKT i all ära men jag saknar faktiskt riktiga brev :-)

  SvaraRadera
 2. Javisst, "riktiga brev" är sällsynta nu. Lite trist faktiskt! Tänk så mycket energi man la ner ibland, breven blev rena konstverken stundtals. Man får väl lyxa till det lite nu och då, skicka små rariteter...

  SvaraRadera
 3. Dekor till brevlåda med namn, gata, nummer och ingen reklam tack, 199kr. Boxart erbjuder postlådor, dekorer, klistermärken, text till brevlåda, husnummer.

  Brevlåda

  SvaraRadera