onsdag 9 juni 2010

Sista skolveckan!

Under sista skolveckan pågår ett intensivt arbete i klassrummen. Det är inte bara det att skolarbeten ska avslutas, även skolbänkar och klassrum ska tömmas för att ge plats åt nya elever. Sommarlovet hägrar utanför fönstren och i sommarbenen spritter det hoppfullt!

Eleverna arbetar intensivt med att rensa och städa bland alla elevarbeten och klassrummen liknar efter ett tag en mindre soptipp! Sen ska allt hem i stora plastkassar för att sorteras och eventuellt sparas för kommande tider.

Är det kul? Ja, en stund kanske, för det ligger förväntan om lov i luften. Men det är också jobbigt och tråkigt, för eleverna mår egentligen bäst av att få arbeta med det som intresserar dem i lugn och ro. Helst ska arbetet vara som vanligt! Då mår man bäst!

Mitt i allt ståhej händer det ofta en hel del, antingen tappar man bort saker eller så hettar det plötsligt till mellan elever som är rätt trötta vid det här laget. Irritationen växer under veckan och kulminerar ofta de sista skoldagarna! Det blir kanske inte det avslut man tänkt sig!

Tänk IT istället!

Hur många kassar skulle släpas hem om elevernas arbeten ligger i datorn? Inte lika många!

I "värsta" fall måste arbetet sparas på ett USB-minne och föras över till nästa klassrum/dator. Om det inte finns möjlighet att ha sitt arbete på sin egen inloggning? För då är det enklare!

Så mycket tid vi skulle spara! Och sista veckan skulle kunna ägnas mer åt skolarbete istället för städning! Klassrummen kunde skina förväntansfullt mot nya elever och nya föräldrar som kommer! En tanke, en önskan, en dröm, eller... ?

Tänk IT till alla - den tanken är god!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt när någon sätter ord på det man går och grunnar på :-) Har funderat mycket på allt det "mysiga" som skall hända sista veckan och allt som måste avslutas och plockas ihop. Rörigt är bara förnamnet!
    Tror många -barn och vuxna- skulle må bra av att få hålla fast vid trygga rutiner!
    Och som vanligt har du en elegant lösning- IT

    SvaraRadera
  2. Tack, jag tror att vi skulle vinna mycket på det! Funderar på att köpa USB-minnen istället för skrivböcker, vad sägs om det?

    SvaraRadera